Pentru blat:
3 ouă
100 g zahăr
3 linguri ulei
3 linguri lapte
60 g făină
30 g cacao
5 g praf de copt
esență de vanilie
Pentru cremă:
2 albușuri
120 g unt moale
70 g zahăr
6 linguri sos caramel
Mod de preparare:
Făcusem zilele trecute sos caramel și mă tot gândeam să-l bag în seamă. Și așa am ajuns să fac rulada aceasta. Sosul caramel se face foarte ușor: 200 g zahăr se caramelizează, iar când zahărul s-a topit complet se amestecă cu 100 g unt și 200 ml smântână lichidă pentru frișcă (nu frișcă lichidă) și se lasă pe foc 5-7 minute. Se lasă apoi la răcit, se pune într-un recipient cu capac și se păstrează la frigider. La ruladă am folosit 6 linguri din acest sos.
Pentru ruladă întâi facem blatul astfel: separăm albușurile de gălbenușuri și le mixăm la viteză mare cu puțin zahăr până devin bezea. Mixăm și gălbenușurile cu zahărul (până ce zahărul se topește complet), adăugăm peste cele 3 linguri de lapte, cele 3 linguri de ulei și câțiva stropi de esență de vanilie. Amestecăm făina cu cacao și praful de copt și cernem peste compoziția de gălbenușuri. Mixăm pentru omogenizare, apoi în această compoziție încorporăm și bezeaua, amestecând de data aceasta ușor cu o spatulă. Turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor (preîncălzit) pentru 20 de minute la foc potrivit. Când s-a copt răsturnăm blatul pe un prosop umezit și rulăm ușor pentru a nu se rupe (peste prosop am pus hârtie de copt).
Lăsăm blatul să se răcească și pregătim crema:

Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu