sâmbătă, 13 august 2016

Clătite cu pui, ciuperci și smântână


Ingrediente:
2 ouă
130 g făină
300 ml lapte
1 lingură ulei
1 piept de pui
250 g ciuperci
30 g unt
2 linguri ulei de măsline
2 linguri smântână (min 20% grăsime)
1 legătură ceapă verde
sare, piper, boia dulce, rozmarin, cimbrișor, pătrunjel verde

Mod de preparare:


Întâi se fac clătitele: se bat cele 2 ouă cu un praf de sare. adăugăm apoi alternativ făină și lapte și amestecăm bine pentru omogenizare. Eu încorporez în aluatul de clătite și 1 lingură de ulei ca să nu ung tigaia de fiecare dată. Coacem clătitele (ies aproximativ 8 clătite). Lăsăm clătitele deoparte și trecem la prepararea umpluturii. Spălăm pieptul de pui și îl tăiem bucățele mici. Ciupercile se spălă și se taie (dacă sunt întregi). Tăiem rondele partea albă de la ceapa verde (partea verde se oprește pentru decor). Încingem wok-ul cu cele 30 g unt și 2 linguri ulei de măsline. Călim bucățelele de piept de pui și le condimentăm cu sare, piper, un praf de boia dulce (eu am presărat rozmarin și cimbrișor pentru un plus de aromă). Când s-au rumenit frumos adăugăm ceapa și ciupercile și lăsăm să scadă un pic. Exact înainte de a da wok-ul de pe foc se pun și cele două linguri de smântână și se amestecă. Adăugăm puțin pătrunjel verde tocat și umplutura este gata. În mijlocul fiecărei clătite adăugăm 2 linguri din această compoziție, strângem marginile sub forma unui săculeț și legăm cu frunze de ceapă verde. Clătitele se servesc cu mare plăcere pentru că sunt extrem de gustoase.


Poftă bună!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu