joi, 18 august 2016

Înghețată cu ciocolată


Ingrediente:

350 ml smântână pentru frișcă
100 g zahăr pudră
150 g mascarpone
150 g ciocolată neagră

Mod de preparare:


Punem 100 de ml de smântână pentru frișcă pe baie de aburi împreună cu 100 g ciocolată neagră și amestecăm până ce aceasta din urmă se topește complet și se încorporează în smântână. Dăm vasul la congelator pentru 2-3 ore și apoi mixăm până amestecul devine cremos. Separat, batem frișca din smântâna rămasă împreună cu zahărul pudră (dacă folosiți frișcă lichidă nu este nevoie de zahăr deoarece este gata îndulcită) și când devine fermă o amestecăm cu mascarpone și cu amestecul de ciocolată. Ciocolată rămasă (50 g) o mărunțim și adăugăm bucățelele în compoziția de mai sus. Punem înghețata într-un vas de sticlă (sau de plastic) și o dăm la congelator pentru minim 3 ore. 

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu