miercuri, 3 august 2016

Shaorma de casă

Ingrediente:
1 piept de pui
5 cartofi medii
6 lipii
2 roșii
1 ceapă
4 castraveți murați
1/8 varză
2 gălbenușuri fierte
2 linguri smântână (min 20% grăsime)
1 lămâie
sare, piper, condiment pentru pui
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală și se taie cubulețe. Stoarcem peste el lămâia, adăugăm sare, piper, condiment pentru pui și 2 linguri ulei de măsline, apoi îl lăsăm la rece 10-15 minute. Bucățile de pui se frig pe grill, apoi se mărunțesc la cuțit. Curățăm cartofii, îi tăiem subțire și îi prăjim în ulei încins. Castraveții și roșiile le tăiem cubulețe, ceapa julien și varza fideluță. Pregătim o maioneză tare din cele două gălbenușuri fierte și ulei, pe care apoi o amestecăm cu cele 2 linguri de smântână. Încingem o tigaie de teflon și încălzim lipiile (câte 1-2 minute pe fiecare parte). Pe fiecare lipie așezăm pui, cartofi, castraveți, ceapă, varză, roșii și maioneză, apoi rulăm cu grijă. Din ingredientele de mai sus se obțin 6 porții. Se servesc cu mare plăcere :)


Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu