300 ml frișcă lichidă
200 ml iaurt
200 g zahăr pudră
150 g fructe de pădure
2 plicuri gelatină
Blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri făină
1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:

Punem gelatina la hidratat în 300 ml zeamă de compot (eu am folosit ananas) sau apă și lăsăm cam 10 minute. Între timp batem frișca și o amestecăm cu iartul în care dizolvăm în prealabil zahărul pudră. Încălzim gelatina pe foc (nu foarte mult deoarece își pierde proprietățile dacă ajunge la punctul de fierbere) și apoi o încorporăm în cremă. Adăugăm o parte din fructele de pădure și amestecăm ușor. Așezăm blatul într-o tavă cu pereții înalți, peste turnăm crema și decorăm cu fructe de pădure. Dăm tortul la rece peste noapte.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu