marți, 9 august 2016

Tort diplomat cu fructe de pădure

Ingrediente:
300 ml frișcă lichidă
200 ml iaurt
200 g zahăr pudră
150 g fructe de pădure
2 plicuri gelatină
Blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri făină
1 plic zahăr vanilat


Mod de preparare:


Pentru blat separăm albușurile de gălbenușuri și le mixăm cu cele 2 linguri de zahăr și zahărul vanilat până obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu furculița și le adăugăm în fir subțire peste bezea. Cernem făina și amestecăm cu o spatulă pentru omogenizare. Întindem amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 15 minute (blatul se rumenește ușor la suprafață). Îl scoatem din tavă, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcorească.
Punem gelatina la hidratat în 300 ml zeamă de compot (eu am folosit ananas) sau apă și lăsăm cam 10 minute. Între timp batem frișca și o amestecăm cu iartul în care dizolvăm în prealabil zahărul pudră. Încălzim gelatina pe foc (nu foarte mult deoarece își pierde proprietățile dacă ajunge la punctul de fierbere) și apoi o încorporăm în cremă. Adăugăm o parte din fructele de pădure și amestecăm ușor. Așezăm blatul într-o tavă cu pereții înalți, peste turnăm crema și decorăm cu fructe de pădure. Dăm tortul la rece peste noapte. 


Poftă bună!!!
   
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu