300 g piept de pui
400 g ciuperci champignon
2 gălbenușuri
2-3 căței de usturoi
100 ml ulei
1 lingură zeamă de lămâie
sare, piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală și se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Ciupercile se spală, se taie bucățele (eu întotdeauna cumpăr ciuperci întregi, nu știu de ce nu îmi plac cele mărunțite gata) și se scurg foarte bine de zeamă. Cât fierbe carnea de pui, putem prepara și maioneza: punem într-un vas un gălbenuș crud, unul fiert și 1/4 linguriță sare. Adăugăm ulei în fir subțire din când în când, mixăm, apoi zeamă de lămâie, iar ulei și continuăm mixarea până când maioneza este gata. Tăiem și pieptul de pui în cubulețe, apoi îl amestecăm cu ciupercile și 2-3 căței de usturoi dați prin presă. Adăugăm maioneza și amestecăm pentru omogenizare. Potrivim gustul de sare și piper. Salata se lasă la rece pentru cel puțin 1 oră (de preferat într-un vas de sticlă), apoi poate fi servită. În ciuda simplității ei, este o salată extrem de gustoasă.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu