Ingrediente:
1 piept de pui
2 gălbenușuri
1 lingură muștar
150 g pesmet
2-3 linguri ulei
2 dovlecei
100 g parmezan
sare, piper, ierburi uscate (busuioc, măghiran, oregano, cimbru, rozmarin și pătrunjel), fulgi de chilli
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie bastonașe lungi, se sărează și se lasă să transpire pe prosop de hârtie. Cât asudă dovleceii spălăm pieptul de pui, apoi îl porționăm în fâșiuțe subțiri. Pregătim o maioneză din cele 2 gălbenușuri, muștar și ulei. Condimentăm bucățelele de pui cu sare și piper apoi le adăugăm în castronelul cu maioneză amestecând foarte bine. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Tăvălim fâșiuțele de pui prin pesmet și le așezăm în tava pe care o dăm la cuptorul încins pentru 25 de minute la foc potrivit. Revenim la dovlecei: stropim cu puțin ulei de măsline, presărăm ierburile și fulgii de chilli, apoi parmezanul. Îi așezăm în tavă și îi dăm și pe ei la cuptor pentru 25-30 de minute. O combinație simplă, gustoasă și ușor de făcut. Deși pare un act de curaj să utilizezi cuptorul pe căldurile astea a meritat efortul :)
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu