luni, 15 august 2016

Aripioare picante

Ingrediente:
10 aripioare pui
boia de ardei iute
boia de ardei dulce
sare, piper
amestec de ierburi (măghiran, rozmarin, cimbrișor, busuioc)
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură sos soia





Mod de preparare:

Pentru marinată amestecăm cele 2 linguri de ulei cu un praf de sare, 1 linguriță de boia iute amestecată cu boia dulce (de preferat făcută în casă nu cumpărată), piper, 1 linguriță din amestecul de ierburi și sosul de soia. Amestecăm aripioarele în această marinată și le dăm la rece 15-20 de minute pentru îmbinarea aromelor. Așezăm aripioarele în tavă și le dăm la cuptor până se rumenesc frumos (aprox. 45 de minute la foc potrivit). Pentru o variantă mai puțin sănătoasă (dar gustoasă) se pot prăji la foc iute 10 minute pe fiecare parte. Se servesc calde cu garnitură de piure de cartofi, orez, etc. 


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu